Jak zdezynfekować moją lodówkę?
Problem
- Jak zdezynfekować moją chłodziarko-zamrażarkę?
- Jakie rozwiązania zastosować do dezynfekcji lodówki?
- Odkażanie urządzeń gospodarstwa domowego
Dotyczy
- chłodziarko-zamrażarki
- chłodziarki
- zamrażarki
- inne urządzenia gospodarstwa domowego
Rozwiązanie
- Wytrzyj kilkakrotnie zewnętrzną powierzchni chłodziarko-zamrażarki za pomocą miękkich, jednorazowych ręczników nasączonych roztworem etanolu (70%). Unikaj środków dezynfekujących na bazie chloru. Używaj tylko w dobrze wentylowanym pomieszczeniu
- Jako alternatywa dla ręczników jednorazowych użyj 2 różnych miękkich ręczników, a następnie wypierz je w pralce z detergentem w temperaturze 90 °C.
- Na skuteczność procedury ma wpływ obecność materii organicznej. W związku z tym, zaleca się wyczyszczenie powierzchni detergentem zalecanym w urządzenia przed użyciem środka dezynfekującego
Uwaga: Nasze komponenty estetyczne testujemy pod kątem odporności na alkohol i zarysowania, ale NIE pozostawiaj alkoholu przez dłuższy czas na powierzchni i NIE używaj twardych / ściernych środków do czyszczenia
Uwaga: NIE zalecamy odkażania wnętrza urządzenia nawet alkoholem ze względu na łatwopalność
Czy ten artykuł był pomocny?
Powiązane artykuły
- Temperatura w chłodziarce jest zbyt niska
- Chłodziarko-zamrażarka sygnalizuje alarm, świeci się czerwona kontrolka ostrzegawcza, miga symbol trójkąta lub emitowane są krótkie sygnały dźwiękowe
- Sprężarka w chłodziarce/zamrażarce pracuje w sposób ciągły
- Temperatura w chłodziarko-zamrażarce jest zbyt wysoka
- Urządzenie chłodnicze hałasuje
- Drzwi chłodziarko-zamrażarki otwierają się z trudnością
- Problem z domknięciem drzwi lodówki
- Jak korzystać z funkcji "FastCool" i „FastFreeze"?
- Czyszczenie otworów spustowych w lodówce
- Wyświetlacz mojej chłodziarki / zamrażarki nie działa po przerwie w zasilaniu