Prawidłowe podłączenie płyty przez fachowca
Rozwiązanie
W ramach zapewnienia bezpiecznego i zgodnego z warunkami gwarancji montażu płyty indukcyjnej, niezbędne jest, by podłączenie urządzenia do sieci elektrycznej lub gazowej było przeprowadzone przez fachowca posiadającego odpowiednie uprawnienia. Podkreślamy, że instalacja wymaga wiedzy specjalistycznej, zwłaszcza gdy mowa o podłączeniu do sieci trójfazowej lub gniazdka gazowego, dlatego montaż powinien być powierzony wyłącznie elektrykowi lub gazownikowi z aktualnymi uprawnieniami.
Po zakończeniu montażu, istotne jest, aby fachowiec sprawdził poprawność wykonanej instalacji i wystawił dokument potwierdzający prawidłowość montażu płyty indukcyjnej. Taki dokument powinien zawierać kluczowe informacje o urządzeniu oraz numer licencji profesjonalisty odpowiedzialnego za instalację. Zalecamy przechowywanie tych informacji w miejscu łatwo dostępnym, na przykład w instrukcji obsługi urządzenia, by w razie potrzeby łatwo móc się do nich odwołać.
Podkreślamy również, że Electrolux Poland, dbając o środowisko, nie wydaje już kart gwarancyjnych w formie papierowej. Za dokument potwierdzający gwarancję producenta uznaje się dowód zakupu urządzenia, taki jak faktura lub paragon. Zachęcamy do zapewnienia, by wszystkie prace związane z podłączeniem płyty indukcyjnej były wykonane zgodnie z profesjonalnymi standardami, co pozwoli na bezproblemowe korzystanie z urządzenia przez wiele lat.
Czy ten artykuł był pomocny?
Powiązane artykuły
- Schemat instalacji płyty indukcyjnej - objaśnienie
- Iskrownik na mojej płycie gazowej ciągle iskrzy/pstryka
- Płyta grzejna wyświetla komunikat L
- Ikony, przyciski i oznaczenia panelu sterowania płyt indukcyjnych Electrolux
- Jak znaleźć numer PNC na zamontowanej płycie grzejnej?
- Płyta grzejna wyświetla komunikat H
- Przebarwienia na szklanej płycie/szkle ceramicznym – wskazówki dotyczące czyszczenia
- Jaki prąd jest potrzebny do płyty indukcyjnej?
- Czy płyty grzewcze można podłączyć do instalacji jednofazowej?
- Płyta grzejna gotuje powoli, czas gotowania jest zbyt długi